ATA IT – Nieuwsbrief

headerkerst.png

  Nieuwsbrief december 2013

Uw leverancier voor:
Systemen & infrastructuur
Software op maat

Contacteer ons hier

Wat zal 2014 ons brengen?
Het einde van het jaar nadert snel en voor we het zelf beseffen zal het nieuwe jaar gestart zijn. Helderziend zijn we niet, maar we kunnen wel ons idee geven over wat 2014 zal betekenen voor ICT in de KMO.

1. Security wordt een “Big Thing”
cloud_security2.jpgMeerdere malen per week horen we berichten over verlies van data, hacks, virussen, malware, etc. Op zich zou je denken dat dit niet nieuw is en dat klopt ook! Wat wel nieuw is, is dat de eindgebruiker stilaan bewust wordt van welke gevaren dit met zich meebrengt. Meer en meer inhoud wordt online bewaard, meestal in de cloud. Hoe gaan we die data controleren en beveiligen; zeker nu dat we de data zelf niet meer in handen hebben?

Ook nieuw: het aantal mobile devices (tablets/smartphones) overklast ondertussen het aantal laptops & desktops. Deze mobile devices zijn heel populair omdat ze zo eenvoudig zijn: weg met paswoorden, opstarttijden, aanloggen, etc…

Maar let op: deze mobile devices kunnen een bijzonder groot risico vormen. Beeld je in wat een verlies van je tablet zou betekenen voor het bedrijf? Welke confidentiële informatie komt hiermee in verkeerde handen terecht?

Je hoort het: Security wordt bijzonder belangrijk. Zowel de bewustmaking van security overwegingen als Mobile Device Management zullen in 2014 des te belangrijker worden! Zelfs voor de KMO!

 
2. Besparen op ICT, of door ICT?
besparen.jpgNa jaren van besparen als reactie op de crisis zijn we ondertussen moe bespaard. Meer en meer wordt de vraag gesteld of besparen wel de juiste reactie is. Kunnen we niet besparen dankzij ICT in plaats van op ICT. Hoe kan ICT bijdragen tot het efficiënter maken van mijn bedrijf?

Je hoort het: differentiatie door middel van innovatie zal bepalend worden. Onder andere cloud heeft hier al bijgedragen tot een ware “change”, en de lijn kan alleen maar worden doorgetrokken. Doorbijten is de boodschap!

 
3. De (echte?) intrede van Windows 8
windows_8_pt_rgb.pngOndertussen bijna 1,5 jaar op de markt, iedereen kent het, er is al een grote update van beschikbaar, alleen… niemand wil het gebruiken. De lancering van Windows 8 is zeker niet zonder obstakels geweest en veel bedrijven zijn nog weigerachtig in het introduceren van deze nieuwe technologie.

Wat er in essentie gebeurt, is innovatie blokkeren en dat is een slecht ding. Windows 8 brengt namelijk heel wat innovatie met zich mee en doordat de markt deze slechts traag adopteert gaat de meerwaarde ervan verloren.

We vermoeden dat in 2014 de algemene aanvaarding van Windows 8 op de KMO markt zal doorbreken waardoor meer bedrijven deze technologie zullen integreren. Mocht het zo zijn, dan zal het zeker een stap in de goede richting betekenen.

Ook in 2014 zal ATA IT u zeker bijstaan als ICT Partner voor uw bedrijf. Wij kijken alvast met goede moed uit naar wat het nieuwe jaar zal brengen. Tussentijds rest ons enkel u zeer prettige feestdagen en een goed einde jaar te wensen!

Met vriendelijk groeten,
Nina

 

ATA IT – Dorp 37 – 2861 O.L.V.-Waver – Tel.: 015/75 30 58 – Fax: 015/75 21 42 – info@atait.be – www.atait.be