ATA IT – Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief januari 2014

Uw leverancier voor:
Systemen & infrastructuur
Software op maat

Contacteer ons hier

Opgepast voor malware!
Eind 2013 voorspelden we dat het belang van ICT Security in 2014 groter zou worden. Ondertussen, 1 maand ver in het nieuwe jaar, blijkt deze stelling te kloppen.

In enkele weken tijd verschenen er 2 berichten in de media over nieuwe schadelijke malware welke mogelijk uw ICT middelen kunnen beïnvloeden. Zowel het advies om de webcam te bedekken zodat malware (letterlijk) niet kan meekijken, als het cryptolocker virus hebben één ding gemeen: ze zijn uiterst efficiënt op oude software als Windows XP!

 
Hoe uzelf beschermen tegen malware
  • cryptolocker.pngGebruik recente software: De beelden in het journaal spraken boekdelen, de malware was steeds actief op een Windows XP computer, welke helemaal uit de tijd is. Maak je nog steeds gebruik van Windows XP of Windows Vista? Overweeg dan nu om een upgrade uit te voeren en laat u adviseren door de experten!

 

  • windows_7_uac.pngLees aandachtig systeemmeldingen welke uw goedkeuring vragen: een malware installeert zich niet “zomaar”. Telkenmale is uw goedkeuring vereist om het product te kunnen installeren. Meestal wordt deze goedkeuring gevraagd via een specifieke melding. Schakel bovendien nooit de “User Access Control” functie uit. Deze vormt de basis van beveiliging op recente besturingssystemen.

 

  • netwerk.jpgBescherm de pc of het netwerk: Het hoeft geen woorden: gebruik steeds een goede antivirus! Heeft uw bedrijf meerdere computers in het netwerk? Laat u adviseren voor een goede firewall oplossing welke inhoudelijk het internet verkeer controleert op malware.

Contacteer ons nu voor hulp bij het beveiligen van uw pc!

Met vriendelijk groeten,
Nina

 

ATA IT – Dorp 37 – 2861 O.L.V.-Waver – Tel.: 015/75 30 58 – Fax: 015/75 21 42 – info@atait.be – www.atait.be