ATA IT – Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief februari 2014

Uw leverancier voor:
Systemen & infrastructuur
Software op maat

Contacteer ons hier

De ondersteuning voor Windows XP en Office 2003 loopt af
Op 8 april 2014 loopt de ondersteuning voor het tien jaar oude Windows XP af. Dit betekent dat u geen essentiële updates, dus ook geen beveiligingsupdates, meer voor Windows XP van Microsoft zult ontvangen. De ondersteuning voor Microsoft Office 2003 wordt op dezelfde datum beëindigd.
 
Mogelijke gevolgen voor uw bedrijf
De beveiligings- en privacyproblemen hiervan kunnen grote gevolgen voor uw bedrijfsvoering hebben. Als u met een van deze producten werkt, wordt aangeraden op korte termijn actie te ondernemen.

  • Beveiligingsrisico: Zonder kritische Windows XP updates, kan uw PC kwetsbaar worden voor schadelijke virussen, spyware en andere kwaadaardige software die uw zakelijke gegevens en informatie kan stelen of beschadigen. Antivirus software zal ook niet meer in staat zijn om u volledig te beschermen zodra Windows XP zelf niet meer ondersteund wordt.
  • Softwareproblemen: Veel software- en hardwareleveranciers bieden geen ondersteuning meer voor hun producten als die worden gebruikt in combinatie met Windows XP, omdat die leveranciers geen updates voor Windows XP en Office 2003 meer kunnen leveren. Het nieuwe Office bijvoorbeeld werkt alleen met het moderne Windows en niet in combinatie met Windows XP.
  • Niemand om te bellen:Wanneer zich problemen voordoen, kunnen uw IT-partner en u niet langer een beroep doen op online- en telefonische ondersteuning. U zult het probleem dus geheel zelf moeten oplossen.
  • Downtime: Het gevaar van een systeemstoring en noodgedwongen onderbreking van de bedrijfsactiviteiten kan toenemen door het aflopen van de ondersteuning, het gebrek aan ondersteunde software en het verouderen van de hardware waarop Windows XP wordt uitgevoerd.


Upgraden is de boodschap
topbanner-img.pngGebruikt u Windows XP? Dan kan u nu reeds enkele problemen met de compatibiliteit ondervinden. Bijvoorbeeld MS Office 2013 werkt niet meer op Windows XP en enkele antivirus producten bieden tevens geen ondersteuning meer voor XP.

Ook bij het gebruik van Office 2003 zijn er reeds enkele beperkingen. Zo kan u bijvoorbeeld geen verbinding meer maken met de Microsoft Office365 diensten.

Upgraden en overstappen naar een recent besturingssysteem en bijhorende software is dus de boodschap.

Contacteer ons nu voor hulp bij de overschakeling en voorkom zo blokkerende problemen.

Met vriendelijk groeten,
Nina

 

ATA IT – Dorp 37 – 2861 O.L.V.-Waver – Tel.: 015/75 30 58 – Fax: 015/75 21 42 – info@atait.be – www.atait.be