ATA IT – Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief februari 2012

Uw leverancier voor:
Systemen & infrastructuur
Software

Contacteer ons hier

Is uw antivirus volledig operationeel?
Iedereen onder ons heeft het waarschijnlijk ooit al meegemaakt: het hebben van een computervirus is geen lachertje. Iedere computer die verbonden is met het internet, is hier vatbaar voor. Indien u de laatste tijd het nieuws gevolgd heeft zal u wellicht vernomen hebben dat zelfs de federale overheidsdienst Financiën daar geen uitzondering op is. Misschien heeft u recent ook onderstaande melding gekregen wanneer u surfte naar de website van financiën?

melding.png
meldingpol.pngBovendien meldt de federale politie dat de laatste dagen meer en meer mensen het slachtoffer worden van nieuwe malware die zich verspreidt via het internet.

Wij raden iedereen dan ook aan om steeds het zekere voor het onzekere te nemen, en te controleren of de antivirus op uw pc steeds up-to-date en operationeel is. Indien gewenst assisteren wij u en uw bedrijf hier graag bij.

Twijfelt u, of heeft u een vermoeden dat de beveiliging van uw ICT-installatie niet voldoet aan de hedendaagse eisen? Kies dan voor zekerheid en contacteer ons nu! Wij helpen u graag verder.

Windows 8 krijgt stilaan vorm!
Vorige week heeft Microsoft naar jaarlijkse gewoonte de Microsoft Techdays Belgium georganiseerd, een evenement voor de IT professional welke uitgebreid laat kennis maken met de opkomende technologie van morgen.

Windows 8 kon hier uiteraard niet ontbreken! Tijdens het 2 dagen durende evenement hebben we dan ook kennis gemaakt met de nieuwigheden rond dit besturingssysteem. We sommen ze even voor u op!

metro.pngMetro Style interface.
Deze interface werd speciaal ontwikkeld voor gebruik op alle hardware (desktop pc’s, tablets, laptops, smartphones,…). Vandaag reeds is de interface terug te vinden op smartphones met Windwos Phone 7 besturingssysteem (bv Nokia Lumia 800) en is enorm succesvol omwille van zijn ergonomie en snelheid.

controlpanel.pngVereenvoudigd configuratie scherm
Het nieuwe configuratiescherm wordt heel eenvoudig opgebouwd en wordt voorzien van sliders voor het in- en uitschakelen van functies.

appstore.pngWindows 8 App store
Na de AppStore van Apple, nu de AppStore van Microsoft vanwaar eenvoudige applicaties kunnen gedownload en geïnstalleerd worden.

onscreen.pngOn-screen toetsenbord & handwriting
Hierdoor bent u als gebruiker minder afhankelijk van externe randapparaten voor het invoeren van de gegevens.

Wij kijken er alvast naar uit!

Met vriendelijke groeten,
Nina

ATA IT – Dorp 37 – 2861 O.L.V.-Waver – Tel.: 015/75 30 58 – Fax: 015/75 21 42 – info@atait.be – www.atait.be