ATA IT – Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief april 2014

Uw leverancier voor:
Systemen & infrastructuur
Software op maat

Contacteer ons hier

De nieuwste update van Windows 8.1
Recent heeft Microsoft een update uitgebracht voor Windows 8.1. In deze nieuwe versie van het besturingssysteem zitten weer heel wat aanpassingen die het gebruik vereenvoudigen. We lijsten ze hier graag even voor u op.
 
De nieuwigheden
  • Starten op het bureaublad: Bij het opstarten van uw computer komt u, na het installeren van de update, vanaf nu rechtstreeks uit in het bureaublad. Dit kunt u uiteraard steeds zelf terug aanpassen zodat u opnieuw uitkomt in het startscherm.
  • knoppen startscherm.pngAan/uit-knop en zoekknop op het startscherm: Op het startscherm heeft Microsoft twee extra knoppen voorzien. Één knop om uw pc uit te zetten of opnieuw op te starten. Een andere knop om snel te zoeken. Deze acties kunt u ook nog steeds uitvoeren via de charmsbalk (rechterbalk).
  • geinstalleerde apps.pngBeter overzicht over geïnstalleerde apps: Wanneer u een nieuwe app of nieuw programma installeert op uw pc, zal dit vanaf nu duidelijker zijn. Links onderaan het startscherm wordt vanaf nu immers de mededeling gegeven hoeveel nieuwe apps er geïnstalleerd werden.
  • apps in taakbalk.pngApps op de taakbalk: Sinds de update is het mogelijk om niet alleen programma’s, maar ook apps vast te pinnen op de startbalk in het bureaublad. Bovendien worden ook alle openstaande apps getoond in de balk. U hoeft dus niet meer via de linkerbalk naar uw openstaande apps te gaan. De icoontjes van apps verschillen van de icoontjes van gewone programma’s door hun achtergrondkleur.
  • app afsluiten.pngApps eenvoudig afsluiten: Openstaande apps afsluiten kan nog steeds op de vertrouwende manier door ze naar de benedenrand van het scherm te slepen. Microsoft heeft het sluiten en minimaliseren van apps bij deze update vereenvoudigt. Bovenaan de app kan nu een balkje opgeroepen worden waar eenvoudig kan geminimaliseerd of afgesloten worden.
  • rechtermuisklik.pngDe rechtermuisklik is terug: Wanneer u in het startscherm rechts klikt op een tegel, zal vanaf nu ter plaatse een menuutje verschijnen met alle mogelijke acties voor die tegel. Vroeger verscheen bij rechtsklikken een balk onderaan.
  • Taakbalk in apps: Ook de taakbalk kan nu eenvoudig opgeroepen worden in een app. Dit doet u door in een app met de muisaanwijzer naar de benedenrand te gaan. Hierdoor zal de taakbalk verschijnen en kan u eenvoudig een ander programma of app selecteren. (Dit werkt ook in het startscherm!)
De roddels
De reeds toegevoegde wijzigingen door Microsoft zorgen er voor dat het gebruik van Windows 8.1 meer vertrouwd aanvoelt. Op het internet gonst het uiteraard nog van heel wat roddels die in de toekomst zouden toegevoegd worden. We lijsten hier even de belangrijkste/geloofwaardigste voor u op.

  • startmenu.pngDe startknop keert terug: Microsoft zal toegeven aan de vraag van zijn gebruikers om de startknop terug in te voeren. Bij een vorige update werd er reeds een icoon voorzien op de startbalk om eenvoudig naar het startscherm te kunnen terugkeren. Nu zou Microsoft echter de startmenu in zijn meer gekende vorm terug invoeren. Dat startmenu betreft een combinatie van het klassieke menu van eerdere Windows-versies en een menu met Live Tiles van het startscherm dat met Windows 8 werd geïntroduceerd.
  • app in window.pngVensterweergave van apps: Microsoft zou ook plannen bekend gemaakt hebben om de apps beschikbaar te maken op het bureaublad.
  • Windows Cloud: Bovendien zou sprake zijn van Windows Cloud. Dit zou een variant van Windows moeten worden waarvan een groot deel van de functionaliteit van internettoegang afhangt en dat op basis van een abonnementsmodel aangeboden zou moeten worden. Offline zou de functionaliteit sterk beperkt worden.

Hou er rekening mee dat het hier gaat om roddels. Geen van deze zaken werd bevestigd door Microsoft zelf. Mocht dit echter allemaal waar zijn, hebben we weer een aantal boeiende zaken om naar uit te kijken.

Heeft u hulp nodig met Windows 8, dan kunt u ons uiteraard steeds contacteren.

Mvg,
Nina Van der Auwera

 

ATA IT – Dorp 37 – 2861 O.L.V.-Waver – Tel.: 015/75 30 58 – Fax: 015/75 21 42 – info@atait.be – www.atait.be