ATA IT – Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief April 2012

Uw leverancier voor:
Systemen & infrastructuur
Software

Contacteer ons hier

Alle recentste nieuwtjes over Windows 8 – het nieuwste besturingssysteem van Microsoft
windows 8 logo.pngOnlangs heeft Microsoft nieuwe informatie vrijgegeven over zijn nieuwste besturingssysteem in ontwikkeling: Microsoft Windows 8. Deze is de opvolger van de huidige Windows 7 en wordt dit najaar verwacht. We houden u uiteraard graag op de hoogte en geven u hieronder de details.
Microsoft Windows 8 voor de PC, tablet en smartphone:
U leest het goed: Het client platform van Windows 8 wordt gelanceerd voor 3 verschillende markten:

 • De PC markt:
 • De huidige grootste afzetmarkt voor Windows 7 krijgt uiteraard een opvolger. Het aantal versies van de nieuwste telg zal beperkt worden. Hierbij het overzicht:

  Windows 7 Windows 8
  Windows 7 Starter edition Windows 8 Edition
  Windows 7 Home Basic edition
  Windows 7 Home Premium Edition
  Windows 7 Professional edition Windows 8 Professional Edition
  Windows 7 Ultimate Edition
  Windows 7 Enterprise edition Windows 8 Enterprise Edition

 • tablet.pngDe Tablet markt:
 • Microsoft wil heel sterk inzetten op de tablet markt, en stelt als doel voor ogen om het huidige marktaandeel van Apple met de iPad terug te dringen onder de 50%. Hiervoor brengen ze een speciale versie uit voor gebruik op ARM tablets, namelijk Windows 8 RT. Deze Windows versie zal extra beveiliging en een speciale MS Office bevatten.

 • lumia.pngDe smartphone markt:
 • De Nokia Lumia 800 scoort met het Windows Phone 7 OS zeer goed en dat succes wil Microsoft verder zetten. Daarom ontwikkelt Microsoft een Windows Phone 8 OS welke eind van dit jaar gelanceerd zal worden met vermoedelijk Samsung als eerste aanbieder.

Microsoft Windows 8 voor de server: Microsoft Server 2012!
windows server 8.pngNog voor het einde van dit jaar wordt Microsoft Server 2012 verwacht welke verder zal inzetten op Cloud integratie, virtualisatie, beheer en veiligheid.

Enkele nieuwe functies welke we verwachten is een geïntegreerde online cloud-backup en een Enterprise Microsoft AppStore voor de server.

Deze server versie zal hand in hand gaan met Windows 8 voor de PC en zal de basis vormen voor de nieuwe releases van SharePoint en Exchange welke we verwachten in het voorjaar van 2013.

Wenst u meer informatie over Windows 8? Contacteer ons dan nu!

Met vriendelijke groeten,
Nina

ATA IT – Dorp 37 – 2861 O.L.V.-Waver – Tel.: 015/75 30 58 – Fax: 015/75 21 42 – info@atait.be – www.atait.be