Oud en Nieuw

Het nieuwe jaar brengt traditiegetrouw een terugblik op het voorbije jaar en een vooruitblik op het komende jaar met zich mee. Als we dit toepassen op de IT-wereld zien we dat een aantal trends zeer belangrijk waren in 2009 en nog steeds belangrijk zullen zijn in 2010. De belangrijkste trends zijn Virtualisatie en Software-as-a-Service. ATA IT heeft reeds de nodige expertise.

Bent u nog mee?

Wat houden deze trends in en waarom zijn ze zo belangrijk?

Virtualisatie

windows server 2008.png

Virtualisatie betekent het scheiden van hardware en software. Dit wil zeggen dat software niet gebonden is aan één fysieke machine, maar van de ene machine naar de andere kan verplaatst worden.

Virtualisatie heeft heel wat voordelen. Het belangrijkste, en zeker in deze economisch moeilijkere tijden, is de aanzienlijke kostenbesparing. Het aantal servers dat moet aangekocht en onderhouden worden, wordt verminderd waardoor ook het engergieverbruik onmiddellijk daalt. Andere voordelen zijn: verhoogde efficiëntie, verhoogde flexibiliteit, betere performantie, enorme schaalbaarheid en verbeterde back-up procedures.

vm ware.jpg


Indien u in uw bedrijf wilt overstappen op virtualisatie of wilt weten wat de specifieke voordelen en mogelijkheden zijn binnen uw bedrijf, kunt u ons steeds contacteren. Wij overlopen samen met u de vereisten en de alternatieven en kiezen samen met u de beste oplossing.

Software-as-a-Service

Software-as-a-Service (SaaS) is software die wordt aangeboden via internet. Vroeger kocht en installeerde u de software, maar nu heeft u de mogelijkheid om de software te huren bij een aanbieder.

Bij SaaS betaalt u slechts voor wat u gebruikt: dit is uiteraard veel goedkoper. Een ander voordeel is dat u de software niet meer installeert op uw systemen, het programma draait op de server van de aanbieder. Ook het maken van back-ups, het zorgen voor de beveiliging van uw informatie e.d. zijn taken van de aanbieder.

Bij ATA IT bestaat er reeds een SaaS-toepassing voor ons Syndicus-pakket. Deze oplossing is voordelig voor bijvoorbeeld een makelaar die voor een klein aantal gebouwen ook syndicus-activiteiten uitvoert.
exchange server.jpg
Daarnaast kunnen ook de e-mailservices van Microsoft Exchange worden aangeboden in meerdere vormen.

Gebaseerd op de vraag zijn ook andere toepassingen mogelijk in een later stadium.

Om meer te weten over SaaS en waarvoor dit kan worden toegepast binnen uw onderneming, kunt u ons steeds contacteren.

Alvast fijne feesten,
Nina

Ps: Op 14/12 is de Dell Latitude 2100 Netbook overhandigd aan Nick Verhaert. Hij is de winnaar van onze actie van oktober.

nick verhaert3.jpg

Onze Diensten

Software maatwerk

Software support

Systemen en netwerken

Systeem monitoring

Totale outsourcing

Onze Producten

Software voor de syndicus

Software voor de remanufacturing

Software voor plantenkwekerijen

Software voor poederlakkerijen

Contacteren

Stuur een e-mail naar: info@atait.com

Bel ons op het nummer: 015/75 30 58

Vul het contactformulier op onze website in.


 

ATA Information Technology
Dorp 37 – 2861 O.L.V.-Waver
www.atait.com info@atait.com